Absinth

Der er kommet nye regler for Absinth som giver en geografisk beskyttelse til kommunen Pontarlier, så fremover skal en Absinth være en klar spiritus, med den klassiske grønne farve og indholdet skal være domineret af malurt. Se vores store udvalg af Absinth her.

Absint har sin oprindelse i Schweiz, men fik sit store gennembrud i Frankrig i 1800-tallet hvor den især er blevet kendt for historien med Van Gogh og dennes berømte øre.

Absint består af en stærk alkoholbase der tilsættes malurt, fennikel og anis for at give den velansete smag. Denne sammensætning destilleres og bliver til Absint Blanche med helt klar farve. For at opnå den vilde grønne farve, tilsættes der atter engang malurt og nu også Isop.

Absint kan opnå alkoholstyrke på langt over 80%.

Hos Whisky.dk er vi bevidste om det verserende rygte om grønne feer og hallucinationer, men vi kan bekræfte at dette altså er pure opspind. Vi har smagt på alle varianter og ingen hos os har set flere grønne feer end vi plejer.

Vi foreslår servering med den smukke absint-ske og et flot glas, hvorpå der tilsættes en sukkerknald som langsomt overrisles med iskold vand. Skal absinten dæmpes lidt kan man med fordel tilsætte lidt ild til drinken, men pas på, der er gået flere overskæg til her på kontoret hos Whisky.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.