Historien fra Cuba - Hemingway Daiquiri opskriften på Bloggen

Papa Hemingway daiquiri opskrift fra cuba

Hemingway Daiquiri Cocktail – Som navnet ganske afslørende fortæller, så har en af verdens mest kendte forfattere og cocktailentutiaster, Ernest Hemingway fået opkaldt en drink efter sig. Det er nok de fleste kendt, at han godt kunne lide en drink eller to, og alle afbilleder af ham i moderne film og tv, viser ham også typisk som en drukkenbolt. Det var han måske også, men faktisk så var han lidt mere kræsen omkring hvad han drak end mange ved. Han levede en stor del af sit liv på Cuba, og derfor havde han et tæt forhold til rom og rom cocktails. Meget kendt er nogle af de barer han oftest besøgte, og han bærer nok en stor del af æren for at legendariske drinks som Daiquiri og Mojito er så kendte som de er i dag. Denne cocktail – Hemingway Daiquiri – er skabt direkte til ham, om end den har ændret lidt karakter fra første gang han fik serveret en specialiseret Daiquiri.

Ingredienser:

Mangler du barudstyr – så prøv denne sampak med Shaker, røreske, strainer m.m.

Drinken blev skabt på den legendariske bar La Floridita på Cuba, efter Hemingway gik ind for at bruge toilettet. Han bestilte en Daiquiri og udtalte at ”den var udmærket, men han foretrækker den uden sukker og med dobbelt rom”..

Det kan lyde meget stærkt og surt for de fleste personer, men Hemingway frygtede at indtage sukker, da han havde en arvelig sygdom, der gjorde ham udsat for at udvikle diabetes, som også var det hans far døde af. Derfor drak han som regel ren spiritus, eller cocktails med lidt til ingen sukker tilføjet.

Sådan en fik han lavet, og den specielle Daiquiri var skabt. Den blev først kendt som Papa Doble, da Hemingway var kendt som Papa mange steder på Cuba – enkelte kalder den også en Hemingway Special. Efter bartenderen blev forfremmet til Head Bartender, tilføjede han pink grape juice og lidt Maraschino likør, og den moderne udgave af Hemingway Daiquiri var skabt. De fleste opskrifter i dag, har en smule sukkersirup tilføjet for balance, men det er efter smag – at man kan gøre det. Vores opskrift har en lille smule for balancen skyld. Har du lyst til at prøve andre versioner af Daiquiri ? Så test disse –

Klassisk Daiquiri

Ingredienser:

Frozen Ananas Daiquiri

Ingredienser:

Kom alle ingredienserne i blenderen og mix

Whisky.dk produkter i denne opskrift

Bacardi Carta Blanca hvid Rom 70 cl 37,5% Alc

Lazzaroni Maraschino Kirsebær likør 25% Alc

Monin Cane Sugar / Rørsukker Sirup 70 cl Likør