Gimlet Drinksopskrift med Bombay Gin

Gimlet - Sømandens ynglings cocktail

Som man kan læse i historien herunder, så er den originale opskrift baseret på lige dele gin og Rose’s Lime Cordial, men med denne opskrift forsøger vi at modernisere den en smule. Den er lavet med sukkersirup og frisk lime juice, fremfor en limecordial, da vi ikke behøver lave en cordial for at præservere vores juice. Desuden er de fleste kommercielt tilgængelige limecordials i dag tilsat en del koncentrat, og vi foretrækker den friske og frugtige smag af lime. Ønsker man at lave sin egen cordial, findes der flere gode opskrifter på nettet, ellers kan vi anbefale opskriften fra bogen Bartenderens Cocktails af Nicklas Jørgensen og Jeppe Nothlev.

Af gin vælger vi en klassisk, let og elegant gin som giver os en frisk, læskende og let aromatisk cocktail.

5 cl Bombay Sapphire

3 cl lime juice

2 cl sukkersirup (lige dele vand og hvid dansk sukker)

Shakes hårdt i 8 sekunder og serveres i et cocktailglas uden pynt

Få Gimlet opskriften her - den er super velsmagende og bør laves med Bombay Sapphire Gin #Gimlet #BombaySapphireGin #Gindrinksopskrift

Historien bag Gimlet

”Den Britiske flåde har i flere tilfælde en afgørende rolle i spiritus og cocktail historien, og med denne klassiske gin cocktail, Gimlet, er det ingen undtagelse. Gimlet er nemlig resultatet af søens folk og deres rejser rundt i verden samt lange tid på havet.”

I 1700- og 1800-tallet var den britiske flåde stor og sejlede mangt og meget på de 7 verdenshave. Som et resultat af dette, var der stor fare for skørbug blandt folket ombord, da man anså skørbug som et resultat af de mange faktorer der spiller ind i livet på havet*. Man testede flere remedier mod sygdommen, og flere læger og kirurger mente, at citrus havde en forebyggende effekt. Trods disse anbefalinger skulle der gå næsten 200 år før det blev en del af de daglige rationer. På det tidspunkt var det limejuice man drak da man havde nem adgang til det igennem deres kolonier. 

Det stod ved lov fra det engelske kongehus fra 1867 at limejuice skulle være en del af alle skibe ved den britiske flåde til deres mandskab. Legenden siger, at kun officererne på skibet drak gin, resten af mandskabet drak rom. Tidligere ville officererne ikke kunne drikke gin til deres lime, da man først præserverede limen ved at blande den op med rom, men samme år, 1867, søgte en skotsk skibsværftsejer om patent på at præservere limejuice med sukker. Han opkaldte blandingen efter sig selv, og Rose’s Lime Cordial var født.

De britiske officerer blandede deres gin med Rose’s Lime Cordial, og den første spæde udgave af Grimlet var skabt. I vores moderne tid har vi ret nem adgang til både barudstyr og is, så vi ikke behøver at drikke en lunken 50/50 blanding, som det er ment at de gjorde dengang. I stedet vil vi anbefale at i følger opskriften ovenfor.  *vi ved i dag at skørbug er resultatet af C-vitamins underskud

Her hos Whisky.dk er vi helt vilde med gin og tonic. Vi har derfor sammensat et stort udvalg af de bedste gin-mærker og tonicvand samt ikke mindst et eksklusivt udvalg af dansk gin. Vi vil gerne dele ud af vores store passion og kærlighed til gin og tonic, så læn dig tilbage og nyd vores gin og tonic-univers.

Gin kommer oprindeligt fra Holland og er en sammentrækning af det franske ord for enebær. Man startede i 1600-tallet med at blande alkohol med enebær, og det blev brugt mod nyresmerter. Dette spredte sig til England, og de engelske soldater fik smag for den. Ginen blev senere solgt på apoteket og benyttet mod plager. I dag er gin kendt som anvendelse i drinks såsom gin og tonic, dry Martini og Tom Collins.

Bliv medlem af Facebook gruppen Ginforum Danmark

Whisky.dk produkter i denne opskrift

Rammstein Gin

Fevertree Tonic

Riedel Spey 2 stk