Efter 25 års hvile i et whiskyfad... Præsenterer Bunnahabhain

Fantastisk 25 års whisky fra Bunnahabhain
FLAGSKIBET FRA BUNNAHABHAIN ER EN 25 ÅR SINGLE ISLAY MALT WHISKY PÅ 46,3% Lige nu: Skarp pris 2599,- (begrænset tid) og fragtfrit leveret, samt du kan optjene 5% Bonuskroner som medlem af vores kundeklub
 
En ravgylden farvning og en helt igennem sherry præget næse er det første indtryk man får af denne alderspræsident. Der bydes på fremragende, søde karamel dessert aromaer, smukt forbundet med indslag af egetræ og poleret læder. Søde bær og fløde sikrer en dejlig blanding med ristede nødder og en sand malt fest. På målstregen mødes man af en blød og tør udspredning af sukker og egetræ, mens nødderne og malten dukker op igen og igen, som en slags smagsfyldt ekko.
 
• Destilleri: Bunnahabhain
• Navn: Bunnahabhain 25 år Islay Malt Whisky
• Alder: 25 år
• Land: Skotland
• Type: Single Islay Malt Whisky
• Alc. styrke: 46,3 %
• 70 cl.
• Andet: Un-chillfiltered

Flagskibet fra Bunnahabhain er hele 25 år gammel
#Bunnahabhain #IslayWhisky #Whiskydk

Om Bunnahabhain:


I 1879 dannedes Islay Distillery Company, med det formål, at bygge et nyt destilleri på kysten af ‘Sound of Islay’ nær ved udløbet af floden ‘Margadale’. Det fik dermed den mest afsides placering på Islay og samtidig det mest vanskelige navn (udtalt Boona’haven). Destilleriet producerede den mest lette og delikate af alle øens whiskyer. Selve byggeriet påbegyndtes i 1881 – det officielle grundlæggelses år – og i de efterfølgende år startede den fulde produktion. I 1887 slog IDC sig sammen med Glen Rothes Distillery, for at danne The Highland Distilleries Co Ltd, en senere del af Edrington Group.
I dag – ca. 125 år senere – hører Bunnahabhain til under Distell, der med denne overtagelse også fik den fine ‘kult’ blend Black Bottle med i købet.

Bunnahabhain – det gæliske ord for ‘flodens munding’ – fik med denne overgang et velfortjent face lift og et kæmpe kvalitets løft. Således prydes de nye indpakninger med teksten fra Islays nationalmelodi “Westering Home” og samtidig gik destilleriet over til kun at aftappe i 46,3% alkoholstyrke – non-chill filtered – for at bevare alle de fine smagsnuancer i Bunnahabhain.

Whisky.dk produkter i dette indlæg

Bunnahabhain 25 år Whisky

Bunnahabhain Brandy Cask

Big Peat The Gold Edition