Få historie bag A tale of winter her

Nyeste udgivelse fra Glenmorangie A tale of winter

A tale of winter Glenmorangie

Glenmorangie A tale of Winter whisky er no. 12 i serien, som Glenmorangie kalder Private Edition – serien blev lanceret tilbage i 2010. Dette er en super lækker Single Highland Malt Whisky på 46%. Skabt af Bill Lumsden da han var sneet inde i sit hjem begyndte han at drømme. Dr. Bill Lumsden drømte om en whisky der indkapsler følelsen af at pakke sig ind i en blød sweater foran pejsen mens sneen daler udenfor – med andre ord, følelsen af HYGGE. Resultatet er ‘A Tale of Winter’. Denne delikate 13 års whisky har lagret på brugte marsala fade, der ledertankerne hen på varm vinterhygge.

Farve: Rav

Næse: Nysgerrig og let skarp med en klassisk Marsala top-note. Noter af orangekaramelblander sig med parfumerede noter af lavendel, honning og søde roser. Med lidt vand afsløres karamelliseret frugt, sandeltræ, paranød og harpiks.

Smag: En saftig og let pebret smagsoplevelse fører til en eksplosion af sød nøddesmag, kakaopulver, rød peber, paranød og sød malt. Afslutningen på Glenmorangie A tale of winter Private Edition Single Highland Malt Whisky byder på sød demerararørsukker og en lang, krydret eftersmag af nelliker, ingefær og kanel

 

Nyeste udgivelse fra Glenmorangie A tale of winter #GlenmorangieATaleofwinter #PrivateEdition #Whiskydk

Glenmorangie A tale of winter Tweet

Om Douglas Laing:

De højeste, mest elegante destillationsapparater i Skotland
Midt i Glenmorangies destilleri ligger destillationshuset; destilleriets levende, bankende hjerte, hvor enkle råvarer bliver omdannet til udsøgt, raffineret spiritus.
Med deres 5,14 meter er Glenmorangies destillationsapparater de højeste i Skotland. De er nøjagtige kopier af de brugte Gin destillationsapparater, deres grundlægger købte i 1843. Smukke og elegante knejser de otte, majestætiske destillationsapparater og fylder det store rum fra gulv til loft.

Det fineste træ
De er omhyggelige på Glenmorangies destilleri. For at værne om deres single malts særlige kompleksitet, er det en nødvendighed, at der udelukkende bruges de allerbedste fade lavet af det fineste træ.

Glenmorangie bruger primært fade af amerikansk hvideg, som tidligere har lagret bourbon. De fleste fade er ’first fill’-fade, som aldrig før har været brugt til lagring af skotsk whisky. En stor del er lavet af lufttørret, langsomt voksende træ i henhold til nøje specifikationer.

Der er mange fordele ved de såkaldte ’designerfade’ af lufttørret, langsomt voksende træ. Træet er mere åbnet og porøst og har derfor bedre lagringsevne end hurtigere dyrket træ. Lufttørring af træet mindsker skarpheden og bitterheden fra træets garvesyre og medvirker til at åbne træets indre struktur, så iltningsevnen øges.

Tys tys omkring kildevandet.
Den anden vigtige ingrediens i whisky er vand, og vandet har Glenmorangie siden tidernes morgen fået fra Tarlogie Springs. Hver time tapper destilleriet 10.000 liter vand fra denne kilde, der har form som en lille sø, og det virker utroligt, at der bliver ved med at være vand nok.
Vandet kommer ikke plaskende ned fra en klippevæg, men pibler konstant op gennem bunden. Og fra den dag, hvor vandet falder som regn rundt omkring i landskabet, til det samles i søen, går der omkring 100 år.

Der er noget magisk ved denne boblende og krystalklare sø. Omgivelserne er også den rene idyl, og man skulle tro, at stedet var fuldt af glade picnic-turister. Men nej, det er nemlig ikke så ligetil at finde denne kilde – der er ingen skilte, og vejen er snørklet.

Glenmorangie gør en stor dyd ud af at hemmeligholde kildens beliggenhed af frygt for, at den bliver forurenet. Så vi siger ikke noget …

Whisky.dk produkter i dette indlæg

Glenmorangie A tale of winter whisky

Glenmorangie A tale of cake whisky

Glenmorangie Nectar Dor Whisky