Prøv den skotske udgave af Hemingway Daiquiri opskriften

The Epicureans Strawberry Daiquiri
Papa Hemingway daiquiri opskrift med et twist fra Skotland

The Epicurean Daiquiri – en hyldest til Hemingway Daiquiri Cocktail – er kendt over hele verden – til denne opskrift har vi valgt at give den et skotsk twist ved at bruge den lækre whisky som hedder The Epicurean, produceret af Douglas Laing. Den er perfekt til at lave whiskycocktails med, da den er sammensat af whisky fra forskellige Lowland destillerier. Disse whiskier er ofte lettere i smagen. The Epicurean Douglas Laing Lowland Blended Malt Scotch Whisky 46,2% kan selvfølgelig nydes ren – hvor du kan forventer citrusnoter, brændt karamel, exotiske frugter i smagen. Herunder finder du den udvidede opskrift

Ingredienser:

Tip: – den hurtige version er en håndfuld frosne jordbær, presset limesaft, en smule rørsukker og The Epicurean i blenderen og voila….

Mangler du barudstyr – så prøv denne sampak med Shaker, røreske, strainer m.m.

Hemingway Daiquiri Cocktail – Som navnet ganske afslørende fortæller, så har en af verdens mest kendte forfattere og cocktailentutiaster, Ernest Hemingway fået opkaldt en drink efter sig. Det er nok de fleste kendt, at han godt kunne lide en drink eller to, og alle afbilleder af ham i moderne film og tv, viser ham også typisk som en drukkenbolt. Det var han måske også, men faktisk så var han lidt mere kræsen omkring hvad han drak end mange ved. Han levede en stor del af sit liv på Cuba, og derfor havde han et tæt forhold til rom og rom cocktails. Meget kendt er nogle af de barer han oftest besøgte, og han bærer nok en stor del af æren for at legendariske drinks som Daiquiri og Mojito er så kendte som de er i dag. Denne cocktail – Hemingway Daiquiri – er skabt direkte til ham, om end den har ændret lidt karakter fra første gang han fik serveret en specialiseret Daiquiri.

Drinken blev skabt på den legendariske bar La Floridita på Cuba, efter Hemingway gik ind for at bruge toilettet. Han bestilte en Daiquiri og udtalte at ”den var udmærket, men han foretrækker den uden sukker og med dobbelt rom”..

Det kan lyde meget stærkt og surt for de fleste personer, men Hemingway frygtede at indtage sukker, da han havde en arvelig sygdom, der gjorde ham udsat for at udvikle diabetes, som også var det hans far døde af. Derfor drak han som regel ren spiritus, eller cocktails med lidt til ingen sukker tilføjet.

Sådan en fik han lavet, og den specielle Daiquiri var skabt. Den blev først kendt som Papa Doble, da Hemingway var kendt som Papa mange steder på Cuba – enkelte kalder den også en Hemingway Special. Efter bartenderen blev forfremmet til Head Bartender, tilføjede han pink grape juice og lidt Maraschino likør, og den moderne udgave af Hemingway Daiquiri var skabt. De fleste opskrifter i dag, har en smule sukkersirup tilføjet for balance, men det er efter smag – at man kan gøre det. Vores opskrift har en lille smule for balancen skyld.

Whisky.dk produkter i denne opskrift

The Epicurean Douglas Laing Lowland Blended Malt

Lazzaroni Maraschino Kirsebær likør 25% Alc

Monin Cane Sugar / Rørsukker Sirup 70 cl Likør

Om Douglas Laing:

Douglas Laing & Co. blev stiftet i 1948 af Douglas Morton Verindor Laing (født 1912) som primært var indenfor shippingbranchen – Første generation, Fred Douglas Laing født i 1912 og døde i 1984, bare 72 år gammel. Han byggede firmaet op fra scratch og sørgede for, at begge sønnerne blev oplært i branchen.

Sønnerne som udgør anden generation af whiskykøbmænd hedder Fred & Stewart Laing og drev i mange år firmaet sammen og frigav mange lækre aftapninger i forskellige serier, herunder Old Malt Cask, Provenance, The Premier Barrel i 2013 splittet de firmaet op og Fred Laing har taget tredje generation med i firmaet, Cara Laing. Fred´s bror Stewart Laing startede firmaet Hunter Laing sammen med sine to sønner Scott og Andrew.