Mød den kvindelige Masterblender for Ron Zacapa - Lorena Vásquez

Hendes fulde navn er Ana Lorena Vásquez Ampié, og hun er født i San Marcos, der ligger i det østlige Nicaragua. Hun har en kandidatgrad i kemi, fødevarer og business administration. Da hun giftede sig med en mand fra Guatemala, flyttede de til hans hjemland. Her fik hun job i Ron Zacapas afdeling for kvalitetskontrol, hvor hun blev lært op fra bunden og udviklede sin medfødte følsomhed over for dufte og smagsoplevelser. 

Næsen og passionen
Konfronteret med det faktum, at hun har opnået noget nær det umulige ved at stå i spidsen for en så anerkendt rom i en branche, der ellers er mandsdomineret i en grad, så begrebet ligestilling formentlig aldrig kommer på tale, ryster hun blot let på hovedet.

”Jeg er her i kraft af min passion og min veludviklede næse. Disse to ting er mine vigtigste værktøjer i mit daglige arbejde, hvor jeg bogstaveligt talt dufter mig frem for at finde den rette kombination af årgange til de forskellige varianter. Lugtesansen er så vigtig, at jeg ikke tager selv det mindste lille dryp parfume på, for min næse må simpelthen ikke blive forstyrret,” siger Lorena Vásquez, master blender for Ron Zacapa.

Teksten fortsætte under videoen

En gentleman

Som en af de få mørke spiritusser nydes Ron Zacapa af mange kvinder verden over. Vásquez anslår, at 30 procent er kvinder. Årsagen er, at Zacapa er meget blød og rund i dens smag med noter af blandt andet vanilje. Modsat andre rom er Zacapa lavet på ’jomfru-sukkerrørs-honning’, hvilket giver den en unik sødme.

”Luksus-rom er en gentleman over for os kvinder. Det er mit mantra, og det skal gælde både smagen og den måde, hvorpå den serveres – med omtanke og nænsomhed,” siger Lorena Vásquez

Om Ron Zacapa:

Guatemala. Alene navnet emmer af mystik og legender. Det sted, Zacapa kommer fra, bliver ofte kaldt ”The House in the Clouds”, da det befinder sig 2,330 km over havets overflade – bogstavelig talt over skyerne.

Zacapa’s hjemsted er en betagende blanding af høje bjerge, aktive vulkaner og et frodigt landskab. Guatemala’s historie går tilbage til Mayaerne. Dele af deres kultur lever den dag i dag i det næsten kunstneriske landskab, som kendetegnerlandet. Arven fra Mayaerne er tydeligt repræsenteret på Zacapa-flasken med flaskens bastbånd, som kaldes ”The Petate”. Det er et kongeligt mayasymbol, der symboliserer sammenhængen mellem tid og rum. Bastbåndet fremstilles eksklusivt til hver flaske af efterkommere af Mayaerne.

THE SWEET ESSENCE
Zacapa Rom fødes i den frugtbare vulkanske jord i Guatemala, mere præcist på den sydlige kyst, som er det bedste sted i verden at dyrke sukkerrør – for her skinner solen året rundt. Til forskel fra de fleste andre romtyper, der bruger melasse som base, anvender Zacapa Rom kun den allerførste honning fra sukkerrørene. I Guatemala bliver denne første honning kaldt jomfruhonning, og den danner basis for Zacapa’s unikke smag.

THE HOUSE IN THE CLOUDS
Efter destilleringen drager Zacapa på en lang rejse for at lagre i ”The House in the Clouds” i Guatemala’s højland. Vores fantastiske ”Master Blender” Lorena Lorena Vasquez har nøje udvalgt placeringen i højlandet, som det perfekte sted til at lagre rom. Det er et dokumenteret faktum, at den kølige bjergluft reducerer fordampningen, så mere af den fantastiske rom får lov til at lagre i tønderne. Kun ved at lagre i ”The House in the Clouds” 2.330 km over havets overflade, kan Zacapa Rom udvikle sin exceptionelle dybe aroma,mørke farve og fyldige smag til perfektion.

SISTEMA SOLERA
Med den historiske metode Sistema Solera forenes håndværk og traditioner, når rom fra forskellige årgange og med forskellige karakterer blandes. Bagefter fortsætter lagringen i fade, hvor rommen får smagsnoter fra de tønder, den lagrer i. Denne dynamiske og kunstfærdige proces kræver konstant opmærksomhed og den luksus at have rigeligt med tid. Da rom lagrer langsommere i højderne, giver processen Zacapa den optimale tid til at opnå sin perfekte farve, aroma og smag.

Solera Gran Reserva
Processen ”Solera Gran Reserva” vil sige, at Zacapa Rom lagrer i forskellige tønder, der tidligere har indeholdt kraftig bourbon, delikate sherrys og den elegante Pedro Ximenez. Under denne proces hviler rommen også i nye egefade, der er let brændt indvendigt for at give rommen en ekstra smagsnote fra træet. Den ekstravagante proces resulterer i en luksuriøs rom af exceptionel kvalitet. Zacapa 23 års er kåret som verdens bedste rom fire år i træk. Herefter fik den plads i Hall of Fame, for at give andre plads i konkurrencen.

Whisky.dk produkter i dette indlæg

Ron Zacapa 23 års Guatemala Rom

Økologisk Lime 3 stk

Riedel Spey 2 stk

Hvad syntes du om denne opskrift?
5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn