HELIUM Gin & Tonic med Moletto Gin

Helium er en af de nyere stjerner på den københavnske cocktailhimmel. Her er alle detaljer gennemtænkt ned til absolut mindste detalje – fra graveringen i glassene til velouren, som bænkene er beklædt med. Den samme minutiøse tilgang gælder også Heliums cocktails. Her er udtrykket dog mere simpelt for at give Molettos nuancer bedre råderum.

Ingredienser

Fremgangsmåde

Fyld et highball-glas med isterninger.
Hæld ginnen og dernæst tonicen forsigtigt over, så al kulsyren ikke forsvinder.
Pynt med syltet agurk, cherrytomat og timian.

Find andre opskrifter med gin her

Om Moletto Gin:

Moletto er en italiensk vingård, der allerede i 1968 vandt deres første guldmedalje for deres vin. Som mange andre vinproducenter i Italien producerer Moletto også grappa, der er en brændevin, der produceres på det druekvas, der er et restprodukt af vinproduktionen. Gennem denne produktion har de forædlet deres destillationsproces, og inspireret af deres lokalmiljø fik de ideen til at producere en gin: Moletto Gin.

Ginnen er fremstillet af alkohol baseret på en udvalgt blanding af korn, forskellige enebær fra middelhavsområdet og marquisbær fra Alperne. Det, der for alvor adskiller Moletto Gin fra andre gode gin, er deres brug af tomat.

Hvad er mere italiensk end solmodne tomater, og det er netop det italienske islæt, der gør ginnen så interessant. De klassiske gindyder er dog også på plads, men det er noterne af solmodne tomater efterfulgt af rosmarin, basilikum og balsamiske noter, der mejsler Moletto ind i enhver ginelskers hukommelse. Nogle vil sikkert finde det lidt specielt at skulle til at drikke gin med tomatsmag.
De indsigelser forstummer dog hurtigt, når de smager på Moletto. Udtrykket virker ligeså naturligt, som da vi begyndte at drikke gin med
agurkesmag. Med Moletto varer det ikke længe, før cherrytomater bliver helt almindelige i vores glas, når vi bestiller en gin & tonic.

Whisky.dk produkter i denne opskrift

Moletto Tomat Gin

Fevertree Tonicvand

Riedel Spey Double 2 stk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.