Vores blogger Steven Kramme har smagt på Bårelegs Battle Axe

Indlæg af Steven Kramme

Denne whisky har jeg ikke hørt om før. Så det var faktisk meget interessant at dykke ned i, hvad der gemmer sig bag flasken og navnet. Men hold da op et sejt navn til en whisky. Nok det mest badass navn til en whisky. 

Det er de to mænd Mackay Smith fra Portnahaven og Donald MacKenzie fra Port Charlotte, som er gået sammen om at lave denne whisky. Deres firma hedder 
Islay Boys. De to eventyrerer har rejst rundt i hele verden – fra New York, Paris til Zanzibar, og det er fra deres rejser rundt i verden, De har henter deres inspiration til whiskyen.

De sammenligner sig selv, med de to vikinger Ketill Flatnose og Magnus Barelegs. De to vikinger var også eventyrer, og under en af deres rejser slog de sig ned i Skotland. Det er blandingen af deres rejser, og gamle vikinge traditioner, der inspirerer dem. Det er fra vikingerne navnet på flasken stammer fra.

Det er jo alt sammen sjove historier, men kan de så noget? De har ihvertfald vundet lidt priser ved IWSC. Deres 
Bårelegs Islay Single Malt Scotch Whisky – Flatnöse Blended Malt Scotch whisky – Flatnöse Blended Scotch whisky har alle tre vundet sølvmedalje i 2017 og 2018. En guldmedalje til deres blended i 2020.

Whiskyen er prismæssigt i den absolutte fornuftige del. Man ville nemt kunne gå sammen med sine venner og købe hele sortimentet til en smagning. De fortæller dog ikke, fra hvilket destilleri whiskyen er fra. Det kan man kun gætte på.

Tilbage til Battle Axe! Islay Boys cask strength whisky på 55,7% alc. I glasset virker den ret olieret med en flot lys korngul farve. Flot at se på. 
Næsen: 
Der er en fin duft af frugt. Søde noter fra især pære er tydelige. Lidt vanilje sniger sig ind mellem den fine røg. Den er dejlig balanceret uden at overdøve. En smule egetræ kan også fornemmes. Jeg synes det virker super lækkert.

Pallet:
Virkelig fin smag. Den fine røg er der stadigvæk og hænger længe i munden. Lidt rosenpeber, mandarin, tørrede frugt. Der er smagen af lidt hav og tang. Ikke meget men lidt. Det brændte fra et toastbrød kan også fornemmes. Tilsammen meget lækkert.

Afslutning: 
Den holder i lang tid. Røgen vil gerne blive ved med at komme frem. Den efterlader et virkelig godt aftryk. Igen må jeg sige at den er balanceret.

Islay Boys har fundet noget spændende whisky fra Islay. Jeg synes det er super interessant, det De har fundet frem til. Hvis jeg skulle introducere mine venner for Islay whisky, ville det være oplagt at smage denne whisky. Jeg er imponeret over at de har fået balanceret det hele. Normalt forbinder man Islay med voldsomme dufte og smage, men her rammer De noget, som er helt fint og sart. Den høje alkoholprocent på 55,7 % bliver aldrig et problem. Den kan godt skræmme lidt, hvis man ikke er vant til at drikke whisky. En tommelfinger op herfra.

 

Sláinte

Steven Kramme

Bårelegs Battle Axe 55,7%. Denne whisky har jeg ikke hørt om før. Så det var faktisk meget interessant at dykke ned i, hvad der gemmer sig bag flasken og navnet. Men hold da op et sejt navn til en whisky. Nok det mest badass navn til en whisky.

Blogindlæg af Steven Kramme Tweet

Whisky.dk produkter i dette indlæg

Bårelegs Battleaxe Whisky

Bårelegs Single Islay Malt Whisky

Flatnose Rum Cask Finish Whisky