Ardbeg Wee Beastie 5 års whisky på 47.4%

Ardbeg Wee Beastie er det seneste udgave i Ardbeg destilleriets portefølje. Med sin unge alder på bare 5 år, er Ardbeg Wee Beasties utroligt røgede karakter komplet utæmmet. Denne unge og livlige skabning har masser
af bid med sine 47.4% alkoholstyrke. Med sin unge alder og intense røg, er dette i sandhed en farlig dram. Ardbeg Wee Beastie er modnet på ex. bourbon- og Oloroso sherry-fade, Nyd Ardbeg Wee Beastie med et ppm indhold på 50-55.

Smagsnoter:
Farve: Gylden rav
Næse: Meget frisk og urtet med noter af vanilje, pærer, friskkværnet sort peber, honningglaseret skinke, tyrkisk kaffe og harpiks. Når der tilsættes vand træder urterne endnu mere frem og især vitiver og fennikel kan fornemmes. Hertil kommer anisfrø, grønne æbler og læder.
Smag: En fyldig og eksplosiv følelse i munden med masser af chokolade, tjære og røget bacon. Disse noter efterfølges af eukalyptus og mere anisfrø.
Finish: En lang og saltet finish med noter af kakao, flødekaramel og salt kød.

Med min unge alder og intense røg, er dette i sandhed en farlig dram.

Om Ardbeg:

På den lille skotske ø Islay – ligger der et af de mest kendte whiskydestillerier, nemlig Ardbeg. Etableret tilbage 1798, hvor der blev produceret illegal sprit – det var først 1815 hvor destilleriet fik officiel licens til at destillere – har siden været lukket af et par omgange.

Beliggende på syd kysten, Ardbeg var et berømt skjulested for whiskysmuglere. Destilleriets historie kan dateres tilbage til 1798.  John MacDougall grundlagde det eksisterende destilleri i 1815, som var funktionsdygtig i 1817. Den berømte whiskyforfatter Alfred Barnard skrev i hans bog ”The whisky Destilleries of the United Kingdom” at produktionen var omkring 500 gallons i 1835, da han besøgte det igen i 1886 var det steget til 250.000 gallons. (1 gallon ca. 4L). Tilbage i 1997 købte Glenmorangie PLC destilleriet for 5 mill. pund og brugte yderlig 1,5 mill. pund til at sætte det slidte destilleri istand.

Whisky.dk produkter i dette indlæg

ARDBEG WEE BEASTIE FORUDBESTILLING 47,4%

ARDBEG TEN BONEPACK SHORTIE 46%

Prøv de lækre Glencairn Glas 6 stk i kasse