Barely Legal Adventurous Spirit Nyborg Distillery Organic Single Malt Danish Whisky 53,8%

Nyborg Destilleri lancerer ny whisky-trilogi

Whiskyelskere får mulighed for at følge udviklingen af en whisky fra samme fad i en periode på tre år. Den nye økologiske whisky har ligget på et gammelt Oloroso sherry fad og får navnet ”Barely Legal”, og der er kun tappet 227 flasker, til 799 kr. pr. fl. (70cl / 53,8% abv).

”Barely Legal” er en del af Nyborg Destilleris Adventurous Spirit serie, som også har budt på den guldmedaljevindende ”The Lost Pilgrim” og den heftige ”Rocket Man”, der havde en styrke på 68,6%, og kun var tappet i 19 flasker. Barely Legal er den først af tre aftapninger i Iberian Beauty trilogien. Whiskyen er blot tre år gammel – deraf navnet – men det kan bestemt ikke smages med dens intense fadnoter og sødme af kokos og vanillestang. Barely Legal blev hurtigt veludviklet i to portugisiske STR vinfade, hvorefter den fik et finish i et gammelt 1st fill Oloroso sherry fad.

STR fadene som Nyborg Destilleri har brugt til Barely Legal, har gjort whiskyen rundere, givet den større kompleksitet og ekstra farve. Afslutningen på Oloroso sherryfad har tilført yderligere sødme og gjort whiskyen lidt mere vinøs. Nyborg Destilleri er stolte af at have lavet en både kompleks, moden og harmonisk single malt whisky på så kort tid.

Kom med på et whisky-eventyr

Denne aftapning er den første af tre i Iberian Beauty trilogien. Her vil man som whiskyelsker kunne følge, hvordan en whisky udvikler sig over tid på samme fad. Nyborg Destilleri vil nemlig lave tre aftapninger fra samme gamle Oloroso sherryfad, hver med et års mellemrum. I december 2019 tappes og sælges den første i trilogien – “Barely Legal”. Næste whisky kommer i december 2020 og den sidste bliver tappet i december 2021. Flasker bliver sendt afsted fra destilleriet på mandag d. 16. december til både private og butikker.

Blender Kim Møller-Elshøj udtaler:

”I Skotland rynker man på brynene af det der med kun at tappe lidt af et fad for så at lade resten blive i fadet. Det er vi ligeglade med. Vi vil bare lave god whisky, og skabe eventyr for de der synes godt om vores whisky”

Whisky.dk produkter i dette indlæg

Barely Legal Adventurous Spirit 53,8%

Dolin Vermouth Rouge Frankrig 16%

Riedel Spey Double 2 stk