Bobby Burns Cocktail med Stauning Heather Whisky

Om en Bobby Burns cocktail kan vække din indre poet, kan vi ikke sige. Men vi kan sige, at denne cocktail har fået sit navn fra den skotske poet, Robert Burns, og dens komposition nærmest er genial i sig selv.

En lækker trio af sød vermouth, Whisky og den franske urtelikør, Dom Benectine.


Hos Stauning kan vi lide at bruge vores lyngrøgede Heather Whisky i en Bobby Burns, samt den fantastiske søde Vermouth fra Belsazar

 

Fordi vi bruger lyng og ikke tørv i denne whisky, smages røgen i næsen og ganen mere blomstret og behersket. Smagen og duften af en Bobby Burns lavet med Stauning Heather vil sende dine tanker hen på det græssede skotske højland samt den vestjyske hede.


Opskrift:

– 6 cl Stauning Heather Single Malt Whisky

– 2 cl sød Belsazar Vermouth  

– 1,5 cl Dom Benedictine


1. Rør alle ingredienser over is i en mixer. 

2. Dobbelt-si ned i et lowball glas uden is

3. Vrid en appelsinskræl over glasset for at få olie-ekstrakterne ud og læg skrællen i efter. 

Om Stauning Whisky:

Historien om Stauning Whisky begynder tilbage i maj 2005. På en weekendtur i Danmark, hvor der blev nydt et glas skotsk single malt whisky, kommer de 9 venner til at undre sig over, hvorfor der ikke blev lavet whisky i Danmark. Alle forudsætninger er til stede. Klimaet, maltbyg og godt vand. Deres undren bliver erstattet af nysgerrighed. De var simpelthen nødt til at forsøge at lave en dansk single malt whisky af den bedste kvalitet. 

De var ni venner, der kastede sig ud i den nye hobby. En hobby, der hurtigt kom til at tage al deres fritid.

Med en tidligere hjemmeslagter i gruppen havde de nogle lokaler, der var egnet til formålet. Der skulle bruges lidt tid på at få dem istandsat, så de kunne godkendes af fødevarestyrelsen til produktion af whisky. SKAT blev kontaktet, og der blev arbejdet hårdt på at få diverse ansøgninger godkendt. Sådan var der en lang række af myndigheder der skulle kontaktes, før de kunne nærme os det, det hele drejede sig om – whiskyproduktion.

Så ca. 4 år efter deres første undren var de endelig i gang med produktionen af en ægte dansk single malt whisky. En whisky af højeste kvalitet, hvor de selv stod for alle dele af produktionen, lige fra de modtager byggen fra landmanden, til de tapper på flasker. Siden er det nye store destilleri kommet til.

LÆS MERE OM STAUNING HER

Whisky.dk produkter i denne opskrift

Belsazar Red Vermouth

Stauning Heather

Dom Benedictine

Hvad syntes du om denne opskrift?
5/5
Facebook
Twitter
LinkedIn