Sake Champagne Mojito

Fantastisk variation af en Champagne Mojito, som er forfriskende og perfekt til velkomstdrinks, både sommer og vinter.   

Ingredienser

  • 2 tsk. lyst rørsukker
  • 4 cl. Sake
  • 2 stk. lime
  • 1 flaske halvtør Champagne, Cava eller Cremant
  • Garnish: 4-5 friske mynteblade pr. glas
  • Isterninger, gerne store

Fremgangsmåde

Tilsæt myntebladene i hvert glas og mas lidt.

Tilføj derefter ½ tsk. Sukker, limesaft af en ½ lime og 1 cl. Sake.

Mas myntebladene lidt og lad glassene trække ½ times tid, for at sukkeret opløses og myntebladene begynder at afgive smag.

Kom derefter isterninger i hvert glas og fyld yderligere glasset med Champange, Cava eller  Cremant.

Voila! En perfekt Sake Champange Mojito

 

Tip

Anvend mynte-sirup i stedet for mynteblade, for at forkorte tilberedningstiden.

Om Sake:

Sake er japansk spiritus, som i mange århundrede har været en traditionel og populær drink blandt japanerne og som selvfølgelig stadig er. Traditionelt drikkes Sake til maden og specielt med en varm temperatur, som anses at værende god japansk skik, da risvinens bouquet bliver frigivet ved varme, men Sake kan også nydes koldt og ved stuetemperatur. I dag ses det dog at flere og flere japanere anvender sake i flere forskellige drinks, hvilket specielt er den yngre generation. 

Japans globale popularitet har medført til at Sake ikke kun drikkes i Japan, men også verden over og specielt i Danmark er vi glade for et glas Sake til vores sushi. Så spring ud i det og oplev den japanske spiritus!

Whisky.dk produkter i denne opskrift

Choya Sake Gold Label

Riedel Sake Glas

Mynte Sirup