Single Cask eksklusivt til Whisky.dk PX Sherry Cask på 57,6%

Fary Lochan Single Cask Whiskydk PX Sherry Cask Dansk Whisky
FARY LOCHAN SINGLE CASK WHISKY.DK PX SHERRY CASK DANISH SINGLE MALT WHISKY 57,6%

Fary Lochan Single Cask Whisky.dk PX Sherry Cask – Dansk Whisky

Nyd denne whisky fra Fary Lochan, som er en single cask frigivelse eksklusivt aftappet til Whisky.dk fra Fary Lochan Destilleriet. Det er det første batch #1. Der er tale om en sommer variant (uden røg), som startede sin rejse på et 1. fill bourbon barrel fad d. 28 Februar 2013. Dette fad blev fordelt på 2 x 50 liters PX sherry fade d. 29 November 2018 og det ene er tappet den 3. April 2020 til Whisky.dk. Nyd en af de 97 flasker Fary Lochan Single Cask Whisky.dk PX Sherry Cask sammen et stykke mørk chokolade og få en fantastisk whiskyoplevelse.

Destilleri: Fary Lochan – Batch #01
Alder: 7 år Distilled: 28/02/2013 Bottled: 03/04/2020
Type: Danish Single Malt Whisky
Antal flasker: 97 stk. Enkeltnummeret – Bottle 1 of 97
Alc. styrke: 57,6% på 50 cl. flasker
Andet: cask 2013-02 PX Sherry cask

Historien bag dette projekt opstår under Coronakrisen – Morten Jørgensen, direktøren på Fary Lochan ringer til os, midt i marts – da destilleriets besøgsantal faldt drastisk fra den ene dag til den anden. 

"Skal vi ikke lave en eksklusiv aftapning kun til Whisky.dk?"

Spørger Morten Jørgensen, Fary Lochan Tweet

Vi var straks klar på ideén – og tanken om at give noget tilbage, til de danske destillerier tiltalte os meget. Vi diskuterede hvilken af Fary Lochans 4 forskellige varianter af whisky, som ville tiltale os mest. Valget faldt på et PX Sherryfad og gerne i fuld fadstyrke. Opgaven blev givet videre til Morten Jørgensen, Fary Lochaen – som straks gik igang med at sample prøver fra deres mange whiskyfade. Resultatet af forespørgslen kom pr. post til os med 2 forskellige forslag. Der blev smagt og vurderet og med stor enighed valgte vi fad #2013-02 – vi håber også at I syntes om valget.

Om Fary Lochan:

FARY LOCHAN DESTILLERI A/S blev etableret i 2009. De er et af verdens mindste destillerier, og de producerer kun en relativ lille mængde whisky hvert år. Til gengæld er den af allerhøjeste kvalitet, og de går ikke på kompromis! Alt er håndlavet udfra traditionelle skotske traditioner.

Kedlerne er specialdesignet i Skotland til at give deres whisky præcis den smag, de ønsker – hver gang. Og deres smag er ganske unik, da de som de eneste i verden bruger friske brændenælder, når de ryger vores malt.

Deres whisky kommer i fire varianter. De kalder dem ”de 4 årstider”. Smagen er rund og blød i alle varianter – også dem med røg. Og de står 100% inde for smag, kvalitet og den gode historie. Derudover laver de også masser af snaps, likører og andre spændende produkter