Nyd The Duppy Share Spiced rom med hjemmelavede Hotwings

Foto af Jan Ohrt

Indlæg af Jan Ohrt

Når whisky destillerier omtaler den naturlige fordampning fra fadlagring som ”Angels Share”, kalder man dette fænomen for ”Duppy Share” hos de caribiske rom-producenter. Navnet kommer fra øernes mangfoldige folklore, som i dette tilfælde hentyder til rom-elskende ånder og spøgelser kaldet duppies, der rejser mellem øerne og stjæler lidt rom fra de fade, de kan finde. Ingen naturlig fordampning her.

Duppy Share er en London baseret virksomhed, der har haft stor succes med at blande rom fra Barbados og Jamaica. Duppy Share Spiced er sammensat af tre år gammel rom fra 
Worthy Park Estate samt fem år gammel rom fra Foursquare Distillery, hvorefter de nænsomt har fået tilført ananas, kola nød, lidt muskat og andre af øgruppens mangfoldige urter. 

Som dram er den slet ikke så tosset, også selvom man ikke er den store fan af rom tilsat alle mulige naturlige smagsstoffer. Noterne af ananas og muskat (kola nødden kunne jeg ikke helt finde) er behageligt afdæmpede og giver en lang frugtig og krydret eftersmag, der ligger godt og længe i mund og gane. Men da jeg havde tænkt mig at drikke den til en lille håndfuld caribiske hot-wings, valgte jeg at blande den med hvid grape og abrikos fra Fever-Tree plus lidt citronskal. Vi kan jo kalde den Spiced Spritz:

5 cl. The Duppy Share Spiced
1 flaske hvid grape og abrikos fra Fever-Tree
En håndfuld isterninger
Et par skiver citronskal

Denne blanding viste sig dejlig harmonisk uden at dræbe de oprindelige noter i rommen og være en smuk ledsager til min frokost. 

 

Få den bedste opskrift på hotwings og nyd en drink med Duppy Shared Spiced dertil #TheDuppySharedRum #Hotwings

blog.whisky.dk - Indlæg om rom & Hotwings Tweet
Facebook
Pinterest
LinkedIn

I får opskriften på min frokost her:

Køb et par kilo kyllingevinger af en rimelig kvalitet og lav din egen marinade af følgende.

Hjemmelavede Hotwings med Duppy Shared Spiced Rom:
2 cl Duppy Shared Spiced Rom
4 fed finthakkede hvidløg
1 almindeligt løg finthakket
1 spsk. revet ingefær
1 jalapeno medium styrke finthakket og uden frø
1 spsk. god soya sauce
2 spsk. honning
Saften fra 3 lime
1 kop appelsinsaft
2 tsk. salt
2 tsk. friskkværnet peber
2 tsk. røget paprika
2 tsk. tørret timian
1/2 tsk. stødt muskat
1/2 tsk. stødt kardemomme
1/2 tsk. cayenne peber
½ kop olivenolie

Bland det hele i en stor frysepose, kom vingerne i og slå en knude posen. Lad det stå mindst to timer i køleskabet og gerne natten over. Tag vingerne op, smid marinaden ud og gril dem i en 30-40 minutter, mens du vender dem hvert 10. minut til skindet er ensartet sprødt. Jeg kan godt lide at drysse med lidt sesamfrø undervejs. Mængden kan synes voldsom, men de færdigstegte vinger kan sagtens fryses ned og genopvarmes.

Skål og velbekomme!

Whisky.dk produkter i denne opskrift

THE DUPPY SHARE SPICED

THE DUPPY SHARE AGED

THE DUPPY SHARE WHITE